Kuniks ma õige retsepti üles leian, riputan üles pildi koogist, mis valmis suvisel Hiiumaal. Retsepti leidmisega võib veid aega kuluda, sest viimased paar korda olen ma seda juba sisetunde ja mälu järgi teinud.
Meie kodus on seda kooki tehtud aastakümneid ja tuntud Rootsi koogi nime all.
Retsept on tõesti lihtne ja töökindel ja lisandi võib valida vastavalt aastaajale - õunad, mustikad, kirsid, vaarikad, rabarber või mis iganes hetkel hea tundub. Õuntega versiooni puhul veidi kaneeli ja suhkurt ka on soovitav kasutada.
*Sama kook õuntega (vaniljekaste või sulanud jäätis sobivad siinkohal kaaslasteks näiteks).
Üldjoontes on vaja: mune, suhkrut, margariini (sulatatud), hapukoort, jahu ja küpsetuspulbrit.
Kui me Piretiga väiksed olime, ei möödunud ühtegi koogitegu, kus me poleks köögis laua ääres ootamas olnud, et kaussi limpsida. Teiseks tundus mulle lapsena, et igasugu nende lisandite panemine peale, on puhas arulagedus ja ebatarvilik tegevus - niikuinii tuleb need õunaliistud pärast ära nokkida, et kooki nautida:) Ja last, but not least, tegi mamma tavaliselt seda liiga suure panni peal ja nii jäi taignaosa oluliselt õhem, kui ülaltoodud pildil. Vot selle asja olen ma oma koogi küpsetamise puhul selgelt joonde ajanud:)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar